Co by nemělo chybět ve výbavě kutila?

Žádný kutil se neobejde bez základního nářadí, jehož prostřednictvím dokáže svépomocí opravit nebo namontovat prakticky cokoliv. Které konkrétní věci by vám rozhodně neměly chybět?

Základem výbavy kutila jsou šroubováky a bity pro ruční či elektrické nářadí. Většina věcí v domácnosti a na zahradě má totiž rozebíratelné spoje, které jsou řešeny právě šrouby.

V mnoha případech dokáže velmi dobře posloužit také nýtovací nářadí. V případě, že často děláte se dřevem, zakupte si kvalitní pilku a kladivo na hřebíky. Praktickým pomocníkem jsou také kombinačky.

Elektrické nářadí vám ušetří čas i námahu

V dnešní době jde klasické manuální nářadí do pozadí a stále častěji je nahrazováno různými elektrickými pomocníky. Základem výbavy každého kutila a domácího kutila by měla být akumulátorová vrtačka spolu se šroubovákem, přímočará pila, delta bruska a fréza.

Díky praktickému elektrickému nářadí budete umět pracovat mnohem rychleji a ani celodenní robota pro vás nebude tak vyčerpávající.

Lepení či svařování

Jedna věc je něco rozmontovat, druhá je poskládat to dohromady. V tomto směru se sejdou praktická lepidla, tmely a silikony, montážní PU pěny a chemické kotvy, které ve své výbavě ocení každý kutil. Pokud často pracujete s kovovými komponenty, jistě zužitkujete také svařovací techniku.

Do své výbavy zařaďte také kvalitní montážní a těsnící pásky.

Nezapomínejte na ochranu

Abyste minimalizovali riziko zranění při práci, používejte vhodné ochranné pomůcky. V mnoha případech postačí rukavice, ale pokud pracujete v rizikovějším prostředí, respektive, používáte elektrické nářadí, zvažte i ochranný štít, přilbu, brýle či zátky do uší.

Kompletní výbavu pro kutily najdete v naší široké nabídce, stačí si vybrat!

Nářadí