Co jsou biokrby a jaké mají výhody?

Jste milovníkem krbů, avšak ve své domácnosti nemáte komín? Žádný problém! Moderním trendem jsou biokrby, které si do bytu či domu může nainstalovat opravdu každý. Jaké jsou jejich hlavní výhody?

Klasické krby s komínem sice vnesou do interiéru romantiku, nicméně počítat musíte s více povinnostmi. Musíte si zajistit tuhé palivo, krb je třeba občas vyčistit a komín rovněž vyžaduje pravidelnou údržbu. Těmto věcem se však můžete snadno vyhnout díky praktickým moderním biokrbům.

Jak funguje biokrb?

Biokrby na první pohled vypadají jako klasické krby. Jediným rozdílem je, že z nich nevede žádný vývod do exteriéru. Důvod je jednoduchý – nehoří v nich totiž žádná tuhá paliva, která by produkovala toxický kouř. Palivem je biolíh, který se získává z přírodních zdrojů.

V praxi to funguje tak, že do biokrbu nalijete bioalkohol, zapálíte jej a následně si už jen užíváte krásu přirozených plamenů doplněnou o příjemné teplo. Moderní biokrby umožňují měnit intenzitu hoření podle vašich představ. Nicméně, slouží pouze jako sekundární zdroj tepla, jelikož standardně nemají takový výkon, aby efektivně vytopili celou domácnost.

Jednoduchá instalace

Velkou výhodou biokrbů je skutečnost, že je lze snadno nainstalovat prakticky do každé domácnosti. Vybrat si můžete závěsný nebo volně stojící biokrb. Případně, rozhodnout se umíte pro verzi, která bude zabudována přímo do zdi. K dispozici jsou různé velikosti a designy, ze kterých si nepochybně vyberete i Vy. Svůj krb dokážete dokonale sladit se zbytkem interiéru.

Příslušenství k biokrbům

K tomu, abyste mohli naplno používat svůj biokrb, potřebujete jen bioalkohol. Nemusíte kupovat žádné drahé příslušenství a doplňky. Ovšem pokud chcete, svůj krb můžete obohatit o zajímavé dekorace – kameny či polínka.

Moderní biokrby a příslušenství naleznete v naší široké nabídce. Stačí si vybrat!

Biokrby